aula_face

Aula-työkoti

Mikä on Aula? 

Aula-työkotien Kannatusyhdistys ry on voittoatavoittelematon yhdistys, jonka tavoitteena on tukea kehitysvammaisia ja muita erityistä tukea tarvitsevia ihmisiä oman elämän rakentamisessa. Tänä päivänä Aula järjestää päiväaikaista toimintaa, työhön valmennusta, tuetun työllistymisen palveluja sekä Avainrinki® asumispalveluja.

Aulan toiminnan lähtökohtana on rakentaa asiakkaalle sopivaa polkua yhdessä hänen kanssaan. Suunnitelmaa myös päivitetään ja asiakasta kuullaan hänen toiveistaan: asiakas voi päätyä Aulaan esimerkiksi päivätoimintaan, jonka kautta hän siirtyykin tuetun työn asiakkaaksi. 

Aula-työkoti on toiminut Eirassa Engelinaukiolla keltaisessa talossa jo vuodesta 1950. Toiminta on laajenemassa ja Aula aloittaa Engelinaukion toimipisteen lisäksi uusissa tiloissa vuoden 2021 aikana. Toiminta säilyy myös Engelinaukiolla. 

Tiiviisti Aulan palveluista

Aulan päiväaikainen toiminta järjestetään pääsääntöisesti Eirassa Engelinaukion toimipisteessä. Engelinaukiolta löytyy Aulan perinteikäs leipomo, joka tunnetaan herkullisista korpuista, kekseistä ja leivonnaisista. Näistä voi kesäaikaan nauttia myös pihan kesäkahvilassa. Talosta löytyy myös Ravintola Liemi, jossa harjoitellaan ravintolatyötä. Myös Studio Aula ja Logistiikkapalvelut löytyvät omista kerroksistaan.

Tuetun työn asiakkaat työskentelevät työvalmentajan tuella monipuolisissa kohteissa pääkaupunkiseudulla. He työllistyvät joko osa- tai kokoaikaisesti ansiotyöhön tai työsuhteiseen työhön. Aulan työvalmentaja tukee työntekijää myös työllistymisen jälkeen. 

Aulan Avainrinki® on mahdollisuus itsenäiseen mutta samalla tuettuun asumiseen. Avainringissä asutaan omissa vuokra-asunnoissa itsenäisesti ja osana yhteisöä.

Aula-työkotien kannatusyhdistyksen toimintaperiaatteet 

Aula-työkotien Kannatusyhdistys ry on perustettu 1934 Helsingissä. Yhdistyksen päämääränä on alusta asti ollut tukea kehitysvammaisia nuoria ja hankkia heille erilaisia toimeentulon mahdollisuuksia. Aula-työkodin taustalla on yhdistys Aula-työkotien Kannatusyhdistys ry, joka toimii yhteiskunnallisen yrityksen periaatteita noudattaen. Suomalaisen Työn Liiton Aulalle myöntämä Yhteiskunnallinen yritys -merkki kertookin, että Aulan toiminta on perustettu yhteiskunnallista tarkoitusta varten ja toiminnan tuotot kanavoituvat yhteiskunnalliseen hyvään.

Engelinaukiolla vuodesta 1950

Aula-työkoti sijaitsee vanhassa Eirassa vuonna 1912 valmistuneessa kivitalossa.

Tiesitkö, että Aulassa on myös leipomo?

Haluatko tietää miten yrityksesi voi olla mukana Aulan toiminnassa?

Skip to content