”Keittiössä saa tehdä ruokaa ja jakaa sitä muille. Ja opetella muita tärkeitä keittiöhommia. Sitte voi myös oppia siivoamaan kunnolla ja hoitaa kaiken itse.”

Lue lisää sivun alaosasta

Aula-työkodin keittiö on valmistuskeittiö, jossa tarjotaan päivittäin lounasruoka ja päiväkahvi noin 50 ruokailijalle. Keittiössä työskentelee isäntä ja hänen valmennuksessaan kaksi vaihtuvaa työntekijää. Työntekijät osallistuvat ruoanvalmistukseen, leipomiseen, astiahuoltoon, ruokasalin siistimiseen sekä erilaisiin puhtaanapitotehtäviin. Työnteon lisäksi käydään messuilla ja muilla opintokäynneillä.

Laitoshuoltajan valmennuksessa työskentelee useita työntekijöitä erilaisissa siivous- ja kodinhoidollisissa tehtävissä. Tavoitteena on oppia hoitamaan opetetut siivoustyöt itsenäisesti.

Keittiössä ja siivoustöissä opiskellaan alan edellyttämiä työtaitoja sekä yleisiä työelämän pelisääntöjä.